۱۰ پیش‌ بینی برای بازار سهام در سال ۲۰۲۳

۱۰ پیش‌ بینی برای بازار سهام در سال ۲۰۲۳


سال ۲۰۲۲، سالی غیرممکن برای برآورد کردن بازار بود. تقریباً همه پیش‌بینی‌هایی که در پایان سال ۲۰۲۱ توسط تحلیل‌گران ارائه شد، به جز پیش‌بینی‌ در رابطه با شاخص S&p500 که سال را در حدود ۳۸۰۰ به پایان خواهد رساند، نادرست بودند. انجام این کار در سال ۲۰۲۳ ممکن است سخت‌تر نیز باشد؛ زیرا به نظر می‌رسد اقتصاد در نقطه‌ای قرار دارد که ممکن است اوضاع بهتر از حد انتظار یا بدتر از حد انتظار بشود. نرخ‌های تورم پس از رسیدن به اوج خود در تابستان ۲۰۲۲ کاهش یافته‌اند، اما مشخص نیست که چقدر بیشتر ریزش خواهند داشت. ضمنا، در حالی که تولید ناخالص داخلی در سه‌ماهه سوم و چهارم سال ۲۰۲۲ قوی بوده است، بازار اوراق قرضه رکود اقتصادی را پیش‌بینی می‌کند.

آیا تورم کاهش خواهد یافت؟

به نظر می‌رسد بازار در حال قیمت‌گذاری بر روی کاهش نرخ تورم در سال ۲۰۲۳ و رسیدن این نرخ به ۲.۵ درصد تا اواسط سال است.

بسیاری از معیارها نشان می‌دهند که تورم ممکن است کاهش یابد، اما برخی دیگر نیز بیان می‌کنند که تورم چسبنده است و ممکن است در سطوح بالاتر از آنچه که بازار فکر می‌کند، باقی بماند. شاخص چسبندگی تورم ۱۲ ماهه فدرال رزرو آتلانتا در ماه نوامبر افزایش یافت و به ۶.۶ درصد رسید. این نرخ بالاترین عدد از سال ۱۹۸۲ است و در نتیجه به نظر می‌رسد که تورم در محدوده ۴ تا ۶ درصد در سال ۲۰۲۳ نوسان کند و به همان سرعتی که بازار فکر می‌کند، پایین نیاید.

نکته: شاخص چسبندگی تورم فدرال رزرو آتلانتا، معیاری برای تغییر قیمت در شاخص قیمت مصرف‌کننده بوده که تغییرات نسبتاً کندی دارند.

رکود تورمی

نرخ تورم در محدوده ۴ تا ۶ درصد احتمالاً به این معنی است که رشد تولید ناخالص داخلی اسمی (nominal GDP) کند خواهد شد، اما ما شاهد رکود در سال ۲۰۲۳ نیستیم. این امر به احتمال زیاد به ظهور یک محیط رکود تورمی کمک خواهد کرد که منجر به رشد واقعی نزدیک به نرخ صفر درصد می‌شود.

شاهد رکود در درآمدزایی‌ شرکت‌ها نخواهیم بود

از آنجایی که شرکت‌ها فروش و درآمد را به صورت اسمی گزارش می‌کنند، برآوردهای درآمدزایی شرکت‌های حاضر در شاخص S&P500، تقریباً به اندازه‌ای که برخی پیش‌بینی می‌کنند، کاهش نخواهد یافت. شرکت‌ها می‌توانند نقدینگی خود را به اندازه‌ای مدیریت کنند که درآمدزایی آن‌ها را برابر با سطوح ۲۰۲۲ نگه دارد؛ به این معنی که در سال ۲۰۲۳ هیچ رکودی در درآمدزایی شرکت‌ها وجود ندارد و البته شاهد رشد نیز نخواهیم بود. همچنین پیش‌بینی می‌شود که درآمدزایی برای شرکت‌های حاضر در S&P500 در حدود ۲۲۰ دلار باشد، در حالی که نرخ رشد برای پایان سال ۲۰۲۲ در حدود ۷ درصد برآورد شده بود.

رسیدن نرخ بهره به بالای ۶ درصد

با نوسان تورم در محدوده ۴ تا ۶ درصد و به منظور حفظ  انسجام اقتصاد، فدرال رزرو احتمالا مجبور خواهد شد نرخ بهره را بالاتر از سطح ۵.۱ درصدی که در نشست دسامبر خود بیان کرده بود، افزایش دهد. این امر ممکن است که منجر به صعود نرخ بهره شبانه فدرال رزرو به بالای ۶ درصد بشود.

جهش شدید بازدهی اوراق قرضه ۲ ساله

تورم چسبنده و فدرال رزرو تهاجمی‌تر، باعث افزایش بازدهی اوراق قرضه ۲ ساله ایالات متحده به حدود ۵.۲۵ درصد خواهد شد.

بازدهی اوراق قرضه ۲ ساله باعث رشد بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله خواهد شد

افزایش بازدهی اوراق قرضه ۲ ساله زمینه‌ساز رشد بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله می‌شود و منجر به وارونگی منحنی بازده به میزان ۵۰- نقطه‌‌پایه خواهد شد. با این اوصاف بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله ایالات متحده به سطح ۴.۷۵ درصد خواهد رسید.

عدم قدرت دلار آمریکا

در حالی که احتمالاً نرخ‌ بهره فدرال رزرو افزایش پیدا می‌کند، نرخ‌‌های بهره بانک مرکزی اروپا و بانک مرکزی ژاپن نیز احتمالاً بیشتر می‌شوند. این امر باعث می‌شود شاخص دلار رشد آنچنانی نداشته باشد و در نتیجه بین محدوده ۱۰۱ تا ۱۱۵ نوسان کند.

کاهش قیمت بیت‌کوین

نرخ‌های بهره بالاتر و شرایط مالی سخت‌تر، خبر بدی برای بیت‌کوین خواهد بود و آن را به یک دارایی نامطلوب تبدیل می‌کند، چراکه ارزش ذاتی و یا ذخیره‌ای ندارد. در نتیجه بیت‌کوین در سال ۲۰۲۳ به حدود ۱۱ هزار دلار کاهش خواهد یافت.

عملکرد بهتر سهام‌های ارزشی نسبت به سهام‌های رشدی

دارایی‌های با سررسید بلندمدت در سال ۲۰۲۳ با مشکل مواجه خواهند شد و بنابراین سهام‌های ارزشی احتمالاً در سال ۲۰۲۳ مجدداً نسبت به سهام‌های رشدی برتری خواهند داشت.

نکته: دارایی‌های بلندمدت نوعی از دارایی‌های درآمدزا مانند وام مسکن و اوراق قرضه ۳۰ ساله است که در آن جریان‌های درآمدی تا سررسید آن دارایی که در آینده نزدیک است، رخ می‌دهد. 

شاخص S&P500 برای دومین سال متوالی سقوط خواهد کرد!

با توجه به اینکه فدرال رزرو احتمالاً نرخ‌ بهره خود را بالاتر از حد انتظار افزایش می‌دهد، تورم چسبنده‌تر باقی می‌ماند و درآمدزایی شرکت‌ها با مشکل مواجه می‌شود، شاخص S&P500 ممکن است در سال ۲۰۲۳ نزول کرده و برای دومین سال متوالی منفی باشد. شاخص S&P500 احتمالاً تا زمانی که در حدود ۱۳ تا ۱۴ برابر نسبت به درآمدزایی خود (Earnings) معامله می‌شود، شاهد یک نوع تسلیم سرمایه‌گذاران خواهد بود.

باید به این نکته توجه داشت که شاخص S&P500 با درآمد ۱۴ برابر ۲۲۰ دلاری که برابر با نرخ سال ۲۰۲۲ است، فقط در سطح قیمتی ۳۱۰۰ و با درآمد ۱۳ برابر فقط در سطح قیمتی ۲۸۰۰ ارزش دارد. اما با توجه به تمایل بیش از حد بازار به انجام معامله، شاخص S&P500 ممکن است به زیر ۳۱۰۰ برسد و گپ قیمتی ماه مه سال ۲۰۲۰ را در عدد ۲۸۶۷ پر کند و سال ۲۰۲۳ را در حدود ۳۲۰۰ به پایان برساند.

منبع: Investing

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *