آشنایی با چرخه های معاملاتی بازار فارکس

آشنایی با چرخه های معاملاتی بازار فارکس


روند دوست شماست

معمولاً به سیستم های معاملاتی فارکس «سیستم های واکنشی» می گوییم. در این سیستم ها عوامل زیادی دخیل هستند، و نمی توان آنها را به صورت کمّی اندازه گیری کرد؛ این امر تصمیم گیری معامله گران را تا حدودی دشوار کرده است. بنابراین، معامله گران فارکس معمولاً در راستای روند غالب معامله خود را انجام می دهند. به عبارت دیگر، سعی می کنند زمان چرخه بازار را تعیین کنند.

اکثر معامله گران موفق فارکس معتقدند که بازار فارکس چرخه مشخصی دارد. این چرخه نتیجه رفتار معامله گران در بازارهاست. در نتیجه این رفتار ذاتی، به نظر می رسد روندها در بازار تکرار پذیر می باشند. اگر معامله گر بتواند این روندها را تشخیص دهد و حرکت های بعدی قیمت را پیش بینی کند، می تواند سود زیادی کسب کند. نکته مهم در اینجا تشخیص مراحل مختلف بازار و اینکه در حال حاضر در کدام مرحله هستید، است.

در این مقاله، خواهیم فهمید که چگونه یک معامله گر می تواند چهار مرحله مختلف چرخه معاملاتی را تشخیص دهد. همچنین، نگاهی خواهیم داشت به اینکه چگونه یک معامله گر می تواند از این اطلاعات برای انجام معاملات سودآور استفاده کند.

تعادل: میانگین متحرک

معامله گری معادل درک چیستی تعادل است. تعادل، قیمت مناسب بازار است که سهام، جفت ارز یا هر دارایی دیگر باید در آن به طور ایده آل به فروش برسد. اگر قیمت بازار کمتر از حد تعادل باشد، معامله‌گر باید معامله خرید انجام دهد. اگر قیمت بازار بالاتر از حد تعادل باشد، معامله گر باید بداند که قیمت جفت ارز بیش از حد بالا است. معامله گران بازار فارکس تعادل را «میانگین متحرک» قیمت های گذشته تعریف می کنند. میانگین های متحرک برای مدت زمان های مختلف محاسبه می شوند. آنها را می توان برای 50 روز یا 200 روز یا بیشتر محاسبه کرد. بسته به اینکه معامله گر می خواهد در بلند مدت یا کوتاه مدت معامله کند، می توان از میانگین متحرک برای تعیین قیمت تعادلی استفاده کرد.

 

 

مرحله اول: معاملات رنج

در غیاب روند مشخص در بازار، جفت ارز وارد معاملات رنج می شود. قیمت بین بالا ترین و پایین ترین سطح قابل پیش بینی روزانه نوسان می کند. خریداران سعی می کنند قیمت را افزایش دهند، اما بلافاصله با مقاومت فروشندگان روبرو می شوند. اگر قیمت فراتر از یک محدوده معین به سمت پایین حرکت کند، بار دیگر نیروهای تعادلی قیمت را به حالت تعادل برمی گردانند. در چنین حالت هایی، معامله گران باید چندین معامله کوتاه مدت انجام دهند. آنها باید پس از حرکت چند پیپی جفت ارز معامله خود را ببندند زیرا در غیر این صورت قیمت کاهش یا افزایش خواهد یافت.

معاملات رنج معمولاً به یک شکست ختم می شوند؛ شکست قیمت مرحله دوم این چرخه است. هرچه زمان معاملات رنج بیشتر طول بکشد، شکست نیز بزرگتر خواهد بود. همچنین، برخی از فعالان بازار ممکن است سعی کنند یک شکست کاذب ایجاد کنند. معامله ‌گران فارکس می ‌توانند با بررسی حجم معاملاتی که انجام می شود، از فریب خوردن توسط این افراد یا نهادها جلوگیری کنند.

مرحله دوم: شکست قیمت

مرحله دو مرحله شکست قیمت است. این همان مرحله ای است که بازار سکون خود را به پایان می رساند به این معنی که حرکات محدود به دامنه (معاملات رنج) در این مرحله به روندهای صعودی یا نزولی واضح تبدیل می شوند. مرحله شکست، بسته به سرعت جفت ارز، می تواند به چند صورت اتفاق بیفتد.

حرکت شدید: در صورتی که تغییرات شدیدی در جفت ارز ایجاد شده باشد، قیمت آن نیز ممکن است به شدت به سمت بالا یا پایین حرکت کند. این نسبتاً سریعاً اتفاق می افتد و پس از آن قیمت به شدت نوسان می کند. معامله گران یا باید زودتر وارد معامله شوند یا اصلاً به کلی نباید وارد معامله شوند. ورود دیر به این معامله می تواند معامله گر را وارد ضرر کند.

قله‌ ها و دره‌ های بلند: اگر تغییر واضح و مشخصی در عوامل بنیادی جفت ارز صورت نگیرد، حرکت قیمت ممکن است چندان یک طرفه (حرکت شدید در یک جهت معین) نباشد. در این حالت، بازار در حرکت صعودی با مقاومت مواجه خواهد شد. هر دره نیز بالاتر از قبلی خواهد بود. از این رو، قیمت ممکن است در رابطه با نقاط میانی کاهش یابد، اما فقط در مقایسه با قیمت اصلی افزایش خواهد یافت.

به این نکته توجه داشته باشید که در این مرحله میانگین متحرک قیمت افزایش می یابد. از این رو، تحلیل روند درون خود، بذرهای بازگشت به تعادل را به همراه دارد.

 

مرحله سوم: نزول

همانطور که از نام آن پیداست، مرحله 3 زمانی است که قیمت به اوج خود می رسد و سپس شروع به بازگشت به سطوح قبلی می کند. بر اساس حرکت بازار، این مرحله نیز می تواند حالت های مختلفی داشته باشد.

سقوط شدید: بار دیگر اگر عوامل بنیادی یک جفت ارز تغییر کنند، بازار خیلی سریع واکنش نشان خواهد داد. قیمت در یک لحظه چندین درصد کاهش می یابد. معاملات فروش یا باید خیلی سریع انجام شوند یا اصلاً انجام نشود.

قله ها و دره های کوتاه: قیمت ممکن است در مجموعه ای از حرکات صعودی و نزولی کاهش یابد. این بدان معنی است که قیمت در یک خط مستقیم سقوط نمی کند بلکه در هر سطح با مقاومت روبرو می شود.

در این مرحله میانگین متحرک سقوط می کند و از این رو این مرحله به خودی خود امکان بازگشت قیمت را به همراه دارد.

 

مرحله چهارم: شک و تردید

پس از اتمام دوره صعودی و نزولی، بازار با وضعیت شک و تردید روبرو می شود. این چرخه باید از نو شروع شود. تعداد کمی از مردم قادر به پیش بینی درست مسیر بعدی قیمت هستند. این مرحله با نوسانات قابل توجهی همراه است. لذا از آنجایی که هر نوع پیش ‌بینی، حتی با کمک اندیکاتورهای تکنیکال، بسیار دشوار می باشد، عموماً به سرمایه ‌گذاران توصیه می ‌شود که در این مرحله وارد معاملات نشوند و از بازار دوری کنند.

منبع:http://persianfxacademy.com

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *